Invloed positiviteit

Invloed positiviteit

Invloed positiviteit

Uit onderzoek is gebleken dat een positief denken zorgt voor een langere levensduur. Dit kan zeker zijn, maar er zijn veel meer voordelen bij een positieve mindset!

Positieve psychologie is een stroming binnen de psychologie. Het heeft volgens de grondleggers Martin Seligman en Mihaly Csikszentmihalyi drie onderwerpen:

  • Positieve eigenschappen, zoals wijsheid,doorzettingsvermogen en vitaliteit;
  • Ervaringen van positiviteit die mensen kunnen hebben, zoals liefde, geluk en hoop;
  • Positieve manieren waarop instellingen een positief verschil kunnen maken binnen de maatschappij.

Positieve psychologie is primair gericht op het ontdekken en genezen van psychische problemen zoals een burnout, depressie, stress enzovoorts.
Wanneer je vaak  blootgesteld wordt aan stressvolle situaties gaat je gezondheid ook achteruit.

Je creëert je eigen gedachten, wanneer je negatieve gedachten door je hoofd laat spoken raak je langzaam overtuigd van deze gedachte. Je komt dan zelf in een negatieve spiraal terecht en het kan moeilijk zijn om hier uit te komen.

Aangezien je je eigen gedachten creëert kan je ook kiezen om deze negatieve gedachten geen plek te geven en je te focussen op positieve gedachtes en emoties. Je gaat je gelukkiger voelen, niet omdat er ineens veel positieve dingen met je gebeuren, maar omdat je gebeurtenissen als positief kan ervaren en wanner ze negatief zijn los kunt laten. Dit heeft te maken met mentale kracht

Positiviteit kan jouzelf, maar ook je omgeving inspireren. Wanneer jij een positief bent en je omgeving merkt dit kunnen ze meegetrokken worden in jouw positieve spiraal. Hierdoor voel je jezelf fijner en sterker, en inspireer je tegelijkertijd je omgeving!

Klik hieronder voor tips die je kunnen helpen een positieve mindset te krijgen!

 

invloed positiviteit