Tips voor positief denken

Tips voor positief denken

Zoals we op de pagina invloed positiviteit hebben besproken gaan we hier enkele tips geven hoe je die positieve mindset kunt bereiken. Invloed positiviteit nog niet gelezen? Geen probleem klik hier.

Oke, bijgelezen? Top! Dan gaan we nu verder.

Tip 1: Vergelijk jezelf niet met anderen!

Waarom zou je jezelf überhaupt vergelijken met anderen? Jij kent die persoon nooit zo goed als je jezelf kent, het is daarom onmogelijk en niet en niet eens betrouwbaar om je met anderen te vergelijken. 

Tip 2: Wees niet perfectionistisch

Waarom zou je altijd alles perfect willen doen? Van fouten leer je tenminste! Het zal je stoppen om andere keuzes te maken, maar ook om dingen uit te proberen! Focus daarom meer op wat je wilt bereiken en niet hoe je dat gaat doen.

Tip 3: Beloon jezelf en ontspan

Denk na over welke dingen je al hebt gedaan in de afgelopen weken en relativeer hierop en beloon jezelf! Leer ook te ontspannen, dit helpt je om negatieve energie los te laten. Dit is goed voor je vitaliteit

Tip 4: Lach meer!

Lach eens wat meer! Wees vriendelijk tegen je medemens, je gaat hierdoor merken dat niet alleen jij positiever zal zijn, maar je omgeving ook! Het is tevens ook gezond ;).

Tip 5: Vertrouw op jezelf

Vertrouw eens op je eigen gevoel en je eigen kunnen, je gaat merken dat je hierdoor sterker in je schoenen gaat staan.

positief denken